Kako odvajate “žito od kukolja” kada tražite predavanja i tekstove na biznis teme?

avatar

Kada su u pitanju knjige nemam problem da relativno brzo ukapiram da li nešto valja ili ne, ali kada su u pitanju drugi sadržaji (predavanja, članci, itd.) posebno u oblasti biznisa izgubim dosta više vremena da pronađem zaista kvalitetan sadržaj. Da li imate neke mehanizme i dobre prakse kojima dolazite do izvrsnog sadržaja u moru svega i svačega?

9

DISKUSIJA

Mislim da mora neki tip social proof-a da postoji u formi da li je taj sadržaj podelio neko ko je relevantan u oblasti koju pratim, ili da li je tekst šerovan u zajednici čije sam deo (HackerNews naprimer). Social proof je mnogo lakše naći u oblastima kojima se bavimo jer već znamo neke relevantne pojedince koji mogu da nam pomognu u prvim koracima. Ako ti pojedinci recimo imaju Twitter liste to vas već može dosta daleko dovesti.

Problem sa kojim se ja susrećem nastaje kada istražujem oblasti o kojima ništa ne znam. Naprimer, pravljenje hleba. Ovde je prvi kriterijum na koji većina ljudi gleda broj pregleda ili lajkova što je često samo jak signal za onoga ko pravi sadržaj a nei sam sadržaj. Najbolje recepte obično prave likovi koji imaju neki following ali uopšte nisu vični u YT marketingu i slično je za sve tipove sadržaja. Nažalost, nisam našao bolje rešenje za pronalaženje novog sadržaja osim da jednostavno pročešljaš gomilu kukolja, dođeš do neke core ekipe koja je relevantna u toj oblasti i onda gradiš neku grupu relevatnih izvora oko njih.

3

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
avatar Anon pre 12 dana
2
avatar Vukašin pre 8 dana