Kako neko ko dugo nije tražio novi posao može da proceni koliko vredi na tržištu?

avatar
Anon
✶ pre 358 dana ✚ pre 365 dana

Ćao ljudi, ovde programer sa dosta iskustva u poslu i malo iskustva u traženju posla i vrednovanju sebe, značili bi mi vaši saveti i taktike oko toga kako da adekvatno procenim svoju vrednost na tržištu. 

Još malo pa će biti 15 godina od prvog posla u IT-u a ovih dana najviše radim sa podacima u smislu administracije, integracije i automatizacije procesa i najviše koristim SQL. Pored toga, u zadnjih nekoliko godina se bavim i drugim poslovima bitnim za održavanje kvaliteta usluge za klijente, procesima selekcije za nove članove tima, osmišljavanjem i realizovanjem dodatne obuke i na kraju vođenje tima, sve uz pronalaženje načina da se svako oseti dovoljno ugodno u timu i na projektu… 

Nisam mnogo aktivan oko toga da se stalno raspitujem o platama i pregovaram i prijavljujem na poslove, iako to možda nije u mom interesu, ali nisam takav tip naprosto. 

Koje savete i taktike preporučujete kako bih što bolje, uz što manje gubljenje vremena, otkrio svoju vrednost na tržištu? 

Hvala unapred

5

DISKUSIJA

Пишеш пет регрутера домаћих/инстраних (по могућству независних, не компанијских) које имаш у конекцијама са кратком причом о свом искуству и са питањем колико вредиш тренутно на тржишту.

Регрутере који те контактирају на Линкдину питаш на прву лопту који је распон плате за позицију коју регрутују, углавном сви озбиљни стартапи/скејлапи, поготову инострани са даљинским позицијама и дистрибуираним тимовима, одмах деле ту информаицју. Фирме које кажу да плата зависи од искуства и како се покажеш на интервију после три круга избегаваш у широком луку и не улазиш у такве интервију процесе.

2

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su još učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


12
3
avatar Vukašin pre 15 dana
2
avatar Vukašin pre 16 dana
21
avatar Vukašin pre 16 dana
4
avatar Djordje pre 18 dana
5
9
avatar Nikola pre 19 dana
3
avatar Lazar pre 23 dana
4
avatar Uros pre 28 dana
7
7
avatar Ivan pre 33 dana
8
avatar Vukašin pre 36 dana
2
1
avatar Vukašin pre 37 dana