‘Kada banke ukidaju dozvoljeni minus i koliko tolerišu kašnjenje u plaćanju’

https://biznis.rs/vesti/kada-banke-ukidaju-dozvolj... link-img
avatar

Iz članka:

Prema poslednjem kreditnom izveštaju Udruženja banaka Srbije (UBS), broj korisnika kreditnih kartica neznatno je smanjen, dok je porastao broj građana koji po osnovu ovog bankarskog proizvoda i dozvoljenog minusa ne izmiruju svoje obaveze na vreme.

Dozvoljeni minus godinama važi za jedan od najskupljih bankarskih proizvoda, a kada je reč o kamatama generalni sekretar UBS-a navodi da su se one u septembru ove godine kretale u rasponu od 9,77 do 37,16 odsto. Na pitanje u kojim slučajevima banke ukidaju ili smanjuju predviđeni dozvoljeni minus, Vasić naglašava da su uslovi korišćenja dozvoljenog minusa regulisani ugovorom između klijenta i banke.

“Načelno govoreći, banke mogu da raskinu ugovor o dozvoljenom minusu u određenim slučajevima kao što su prestanak radnog odnosa klijenta, ukoliko na tekućem računu nema uplate zarade duže od 60 dana i slično. Banka može i da smanji iznos dozvoljenog minusa u slučaju nezadovoljavajuće kreditne sposobnosti korisnika, i u slučaju da dokumentacija koju je dostavio klijent nije potpuna ili istinita”, ističe generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

 

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Stefan juče
1
avatar Stefan pre 3 dana
2
5
avatar Anastasia pre 25 dana
1
avatar Vukašin pre 4 dana
1
avatar Stefan pre 5 dana
2
avatar Aljosa pre 6 dana
2
avatar Bojan pre 9 dana
1
avatar Stefan pre 10 dana
1
avatar Stefan pre 11 dana
1
avatar Vukašin pre 12 dana