Inicijativa za prava mama preduzetnica

https://www.digitalnazajednica.org/2021/08/23/inic... link-img
avatar

Koliko su žene neravnopravne u poslovnom svetu i koliko je to ne samo nepravedno, već i štetno po čitavo društvo i privredu, pisao sam više puta (https://startit.rs/zasto-je-za-sve-vazna-i-vredna-rodna-ravnopravnost-i-kakvu-ulogu-u-tome-ima-rodno-senzitivan-jezik). Naša država istovremeno podržava žensko preduzetništvo, ali je napravila takvo zakonsko rešenje (https://startit.rs/rodna-ravnopravnost-ne-vazi-kada-zelite-da-budete-preduzetnica-i-majka/) da žene koje obavljaju samostalnu delatnost ne mogu da uživaju prava kao trudnice, porodilje ili prilikom odustva radi nege deteta.

Zato je inicijativa udruženja „Mame su zakon” i Digitalne zajednice važna. Ove dve organizacije su dogovorile saradnju kroz 3 predložene mere (https://www.digitalnazajednica.org/wp-content/uploads/2021/08/Inicijativa.docx.pdf) sa ciljem poboljšanja položaja žena preduzetnica po pitanju uživanja prava na korišćenje trudničkog, porodiljskog i odsustva sa rada radi nege deteta.

Kako navodi Sofija Popara članica Upravnog odbora Digitalne zajednice na njihovom Slack kanalu, uskoro će biti pokrenuta i peticija.

#ipreduzetnicesumame

5

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
avatar Anon pre 12 dana
2
avatar Vukašin pre 8 dana