Hrvatski Wasp uzeo investiciju od 1,5 miliona $ za razvoj „low code” jezika za developere

Hrvatski Wasp uzeo investiciju od 1,5 miliona $ za razvoj „low code” jezika za developere

https://www.netokracija.com/wasp-matija-sosic-mart... link-img
avatar

Iz članka:

Wasp omogućava developerima da razvijaju fullstack web aplikacije s manje koda i najboljim praksama, otkriva direktor i suosnivač Matija Šošić:

Wasp rješava taj problem, ali i dalje omogućava programerima da koriste svoje omiljene tehnologije poput Reacta ili Node.js-a. Često kažemo da je Wasp “low-code for developers”, pošto programerima pružamo jezične apstrakcije specifične za web aplikacije (npr. autentifikacija, routing, db operacije) koje omogućuju da razvoj teče brže i sigurnije, a s druge strane po potrebi uvijek mogu napisati dio koda u postojećim tehnologijama. Jedan od uzora nam je Ruby on Rails u smislu ergonomije, najboljih praksi i jednostavnosti korištenja koje su uspjeli ostvariti u web dev svijetu.

Za svoj Wasp, osnivači Matija i Martin Šošić, osigurali su inicijalnu investiciju od 1.5 milijuna dolara predvođenu fondom Lunar Ventures, u kojoj sudjeluje niz uspješnih inženjera poput osnivača Makerpada – Bena Tossella, bivšeg Twitterovog i Airbnbovog inženjera i osnivača Mesosphere – Floriana Leiberta i drugih.

Od samih početaka pokušavaju biti što transparentniji, dokumentirajući što detaljnije razvoj na svom GitHub repozitoriju tako da se svatko može lako uključiti i komentirati te predlagati rješenja.

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


avatar Vukašin pre 6 sati
1
avatar Nikola pre 11 sati
avatar Nikola pre 10 sati
1
avatar Nikola pre 14 sati
1
2
avatar Nikola pre 4 dana
1
1
avatar Jovana pre 16 sati
avatar Nikola pre 16 sati
1
1
avatar Nikola pre 15 dana
1
avatar Nikola pre 4 dana
1
avatar Aleksandar pre 4 dana