Grant do 20.000 CHF i mentorska podrška za startape u najranijim fazama razvoja – Otvoren novi poziv za Raising Starts pre-seed akceleratorski program

avatar

Otvoren je novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startapima u najranijim fazama razvoja inovativnih proizvoda i usluga obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak, uz podršku Vlade Švajcarske.

Prijave su otvorene do 28. decembra u podne na zvaničnoj stranici programa.

Kroz intenzivna predavanja i radionice startapi na programu stiču neophodno usmerenje, znanja i veštine da razvijaju svoj inovativni biznis i pristupe tržištu, mentore sa međunarodnim iskustvom koji su prošli globalni startap put, grant do 20.000 CHF bespovratno (no equity) i podršku zajednice uspešnih osnivača, mentora i investitora.

Kao takav, program je idealan prvi korak za startape koji su se tek upustili u razvoj inovativnih proizvoda i usluga – odskočna daska do tržišta, spremnosti za dalje investicije i globalni rast.

Na aktuelni Javni poziv mogu konkurisati startap timovi od najmanje 2 člana i inovativne kompanije osnovane ne duže od dve godine do datuma objavljivanja Javnog poziva.

Uz sveobuhvatne obuke, startapima je omogućen i pristup savremenim inovacionim laboratorijama i posebna podrška u oblasti zaštite intelektualne svojine, a nakon programa startapi ostaju deo zajednice naučno-tehnoloških parkova koja im otvara nova vrata i mogućnosti kroz konekcije sa međunarodnim mentorima, investitorima i drugim startap osnivačima.

Kroz prva dva javna poziva za Raising Starts program, 36 novoosnovanih startapa dobilo je stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih ideja. Od njih, gotovo polovina podigla je za vreme učešća u programu i nove investicije.

1

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Lazar pre 3 dana
3
avatar Nevenka pre 4 dana
1
avatar Tamara pre 4 dana
2
avatar Vukašin pre 5 dana
8
avatar Vladimir pre 5 dana
4
1
avatar Goran pre 5 dana
1
avatar Lazar pre 5 dana
5
avatar Lazar pre 6 dana