‘Frilenseri i sledeće godine plaćaju umanjen porez’

https://www.politika.rs/scc/clanak/492149/Frilense... link-img
avatar

Iz članka:

Trenutni uslovi oporezivanja za frilensere važiće i sledeće godine. Ovo je jutros radnicima na internetu ponudila Vlada Srbije, posle njihovog zahteva da prema sadašnjoj računici poreze plaćaju još dve godine kaže za Politiku Miran Pogačar, predstavnik Udruženja radnika na internetu

Frilenseri su ovaj ustupak tražili jer smatraju da Radna grupa za pronalaženje zakonskog rešenja statusa frilensera neće imati vremena da reši čitavu problematiku za dva meseca, do kada je dat rok za utvrđivanje konačnog statusa radnika na internetu.

Prema trenutnoj računici, od aprila kada je izmenjen Zakon o porezu na dohodak oni koji mesečno zarađuju nešto više od 500 evra nemaju finansijskih obaveza, oni koji zarađuju oko 1.000 evra mesečno treba da izdvoje oko 13 odsto, a oni koji zarađuju oko 2.000 evra oko 20 procenata za plaćanje poreza. Po sadašnjem rešenju nema samooporezivanja, odnosno samoprijavljivanja prihoda, Poreska uprava šalje rešenja frilenserima koji zarađuju više od 768.000 dinara godišnje.

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Stefan juče
1
avatar Stefan pre 3 dana
2
5
avatar Anastasia pre 25 dana
1
avatar Vukašin pre 4 dana
1
avatar Stefan pre 5 dana
2
avatar Aljosa pre 6 dana
2
avatar Bojan pre 9 dana
1
avatar Stefan pre 10 dana
1
avatar Stefan pre 11 dana
1
avatar Vukašin pre 12 dana