Empatija ≠ radoznalost: Gde je granica između poslovnog i privatnog?

https://comms.coach/blog/gde-je-granica-izmedu-pos... link-img
avatar
Jovana
✶ pre 641 dana ✚ pre 650 dana
Communication Consultant

Još jedno pitanje od milion dolara :) (uz ovo https://startit.rs/feed_post/rad-sa-klijentima-sta-ako-kasnimo-i-da-li-treba-da-posaljemo-lose-nedovrseno-resenje/)

Šta radite ako vodite tim u kom imate jednu ili više osoba koje su sklone da rasuđuju uglavnom (ili isključivo) na osnovu emocija?

Kako da znamo kada treba da budemo empatični, jer to nije baš uvek? Empatija je postala imperativ, kao da je to kruna interpersonalnih odnosa.

Ukrstimo sada ova dva pitanja: imate osobu u timu koja rasuđuje na osnovu emocija, a vi kao menadžer treba da budete empatični sa njenjim/njegovim načinom razmišljanja?

6

DISKUSIJA

Pokušaću da dodam par redova na osnovu sopstvenog iskustva: ja kao menadžer tima sam spona između kompanije i tima koji vodim. Sa jedne strane, moram da se osiguram da se ciljevi kompanije ostvaruju od strane mog tima a sa druge, da se osiguram da moj tim ima sve što mu je potrebno da te ciljeve ostvari i da ne postoji stvar koja im blokira napredak.

Moj stav je da ja moram da budem upoznat sa kapacitetom i ličnošću svakog člana mog tima: od tehničkih sposobnosti do karakternih crta pa nekad i pogleda na svet. Daleko od toga da treba da budem psiholog ali stvari koje se tiču ličnosti su mi bitne jer mi omogućuju da preciznije odredim strategiju rešavanja potencijalnih problema. Na ljude koji su emotivnije prirode i teže razdvajaju poslovni aspekt od privatnog, moram da obratim posebnu pažnju dok se ne uhodamo i osiguram se da i ta osoba razume zašto se stvari dešavaju na način na koje se dešavaju. Naravno, ovo jedino ima smisla ukoliko i ta osoba pokazuje interesovanje za razumevanje i iskazuje želju za drugačiji pogled na situaciju; ako toga nema, onda nema ni smisla dalje investirati vreme jer takva osoba dosta brzo postane toksična za ceo tim.

2

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su još učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
avatar Vukašin pre 6 dana
5
10
avatar Nikola pre 7 dana
12
3
avatar Vukašin pre 23 dana
2
avatar Vukašin pre 24 dana
21
avatar Vukašin pre 24 dana
4
avatar Djordje pre 27 dana
3
avatar Lazar pre 31 dana
4
avatar Uros pre 36 dana
7
7
avatar Ivan pre 41 dana
8
avatar Vukašin pre 45 dana