EFF: Odlaganja nebitna, Apple mora odustati od instaliranja backdoor-a na uređaje korisnika

EFF: Odlaganja nebitna, Apple mora odustati od instaliranja backdoor-a na uređaje korisnika

https://www.eff.org/deeplinks/2021/09/delays-arent... link-img
avatar
Nikola
✶ pre 145 dana ✚ pre 146 dana
Journalist at Startit

Iz članka:

Apple announced today that it would “take additional time over the coming months to collect input and make improvements” to a program that will weaken privacy and security on iPhones and other products. EFF is pleased Apple is now listening to the concerns of customers, researchers, civil liberties organizations, human rights activists, LGBTQ people, youth representatives, and other groups, about the dangers posed by its phone scanning tools. But the company must go further than just listening, and drop its plans to put a backdoor into its encryption entirely.

1

DISKUSIJA

Meni je neverovatno koliko je kratko bilo potrebno da Apple pređe od priča da ih ne interesuju naši podaci i da ne kopaju po njima, do toga da im to više nije key feature. S druge strane, verovatno su procenili da to nije razlog zašto ih korisnici kupuju, pa su skontali da ne treba da bace data priliku pred njima... Mislim da su od ovoga krenuli jer je običnom korisniku to verovatno skroz ok i direktan je odgovor na kritike što nisu pomagali da se nađu kriminalci i sl.

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Vukašin pre 11 sati
avatar Bojan pre 12 sati
1
avatar Stefan pre 14 sati
2
1
avatar Aleksandar pre 3 dana
1
avatar Nevenka juče
1
avatar Ivana pre 2 dana
avatar Ana pre 2 dana
2
avatar Edin pre 3 dana
1
avatar Teodora pre 3 dana
3
1
avatar Nikola pre 4 dana