‘Dvije strane Porscheovog ulaganja u Greyp: Mali ulagači ljuti i nezadovoljni dok se Neufund hvali povijesnim exitom’

https://www.netokracija.com/porsche-greyp-neufund-... link-img
avatar

Najgore su prošli oni koji su uložili u startap u kriptu, jer je u međuvremenu vrednost ETH porasla vrtoglavo, a sada će im se ulog vratiti sa relativno skromnim rastom.

Iz članka:

Porscheovo preuzimanje većinskog udjela u hrvatskom proizvođaču električnih bicikala nije među najvećim exitima u startup svijetu, ali je prilično značajan događaj za europsku startup scenu.

To je prvi exit tvrtke koja je prije toga prikupila investiciju prodajom udjela putem blockchaina na Neufundutad nazvan ETO (Equity Token Offering). Podsjetimo, nešto više od 1000 malih ulagača iz 34 zemlje podržalo je tad Greyp s ukupno 1,4 milijuna eura u prvoj takvoj ponudi udjela koja se odvila putem njemačke platforme Neufund. Svima njima je ljetos, kako bi se pročistili vlasnički odnosi prije Porscheovog preuzimanja, ponuđen otkup njihovih udjela ponudom koja bi im otprilike vratila koliko su uložili.

Takvim razvojem događaja ulagači, međutim, nisu nimalo zadovoljni. Dobrim dijelom jer nisu kriptovalutama kupovali udio u Greypu da bi bili zadovoljni povratom koji je, eto, veći od povrata uloženog u obveznice! Kako je to komentirao jedan od glasnijih razočaranih ulagača:

Investitori su u pravilu ulagali svoj ETH i sad će, očito, biti isplaćeni u eurima. To je ogroman gubitak. Da nismo uložili u Greyp, vjerojatno bismo zadržali Ethereum i danas imali 45.000 eura na svakih uloženih 15 ETH

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Lazar pre 2 dana
3
avatar Nevenka pre 3 dana
1
avatar Tamara pre 3 dana
2
avatar Vukašin pre 4 dana
8
avatar Vladimir pre 4 dana
4
1
avatar Goran pre 4 dana
1
avatar Lazar pre 4 dana
5
avatar Lazar pre 5 dana