Domaći developeri pokrenuli YT kanal za edukaciju QA inženjera

https://www.netokracija.rs/qa-inzenjeri-edukacija-... link-img
avatar

Iz članka:

„Cilj nam je da kreiramo materijal za ljude koji nemaju nikakvo znanje u ovoj oblasti i da ih polako provodimo kroz sve teme, oblasti i veštine koja će im biti potrebne od samog početka karijere pa sve do nekog naprednijeg nivoa, tako da onaj ko je početnik može da isprati sve lekcije postepeno, a oni koji žele proširiti svoje znanje mogu odmah preći na naprednije teme. Plan je da kanal sadrži materijal koji obrađuje raznovrsnu tematiku: testiranje softvera uopšte, šta je to i zašto je važno, glavni principi i tipovi testiranja, konkretni primeri na live web aplikaciji kako se određeni web elementi testiraju, itd. Drugi, takoreći napredniji deo sadržaja, obrađivaće teme poput automatizacije UI i API testova i raznih ostalih alata koje QA engineer-i koriste svakodnevno” navode Stefan Šalipurević i Tatjana Zekić, pokretači YouTube kanala Become QA Expert.

Ideja za kreiranjem ovog kanala javila im se početkom ove godine i nakon kreiranja nekog preliminarnog plana razvoja kanala i pronalaska alata koji su im bili potrebni u procesu snimanja i obrade videa, krenuli su u ovu avanturu.

Jedan od razloga zašto su odlučili da pokrenu kanal jeste i činjenica da se, kako kaže Stefan, na domaćem tržištu QA inženjeri često tretiraju kao obični testeri, te da „mnogi ne znaju koliko je kompleksna uloga QA inženjera”.

1

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
avatar Vukašin pre 6 dana
5
10
avatar Nikola pre 7 dana
12
3
avatar Vukašin pre 23 dana
2
avatar Vukašin pre 24 dana
21
avatar Vukašin pre 24 dana
4
avatar Djordje pre 27 dana
3
avatar Lazar pre 31 dana
4
avatar Uros pre 36 dana
7
7
avatar Ivan pre 41 dana
8
avatar Vukašin pre 45 dana