Da li se još nekome veoma ne vraća u kancelariju?

avatar
Vukašin
✶ pre 666 dana ✚ pre 673 dana
Founder at Tesla Nation, Startit

Od pandemije sam jako zavolela rad od kuće i van Beograda, i malo odlepljujem na pomisao da se vratim radu iz kancelarije.

Ranije mi put do posla uopšte nije smetao, sad kada pomislim na njega zgrozim se. I pomisao na veliki grad, posebno zimi, mi se nimalo ne mili.

Volim svoj posao i mislim da sam kroz rad od kuće još više krenula da uživam u njemu, ali u poslednje vreme mi se dešava da se mi se ljudi pojave na sastanku u kancelariji iako nismo precizirali da se viđamo uživo (a meni je poziv, a ne viđanje i dalje podrazumevana opcija za sastanke), što mi negde govori da se stvari polako vraćaju na staro što me u kontekstu posla nikako ne raduje, naprotiv, čini me vrlo anksioznom. Posebno se pitam šta bi se desilo ako bi firma naredila da se vraćamo na staro, što za sada ne bi trebalo da je plan ali pretpostavljam da stvari mogu da se brzo promene.

Da li još neko ima sličnu muku sa povratkom na stari način funkcionisanja i kako se borite sa time?

6

DISKUSIJA

TLDR, isto što i Marko — ako ne možeš otvoreno da pričaš sa nadređenima o tome, bez straha o nekoj vrsti odmazde suptilne ili direktne, verovatno je vreme da tražiš nešto novo.

Lično, kao "individual contributor" sam u fazonu da je rad iz kancelarije gotov, tj. da je obaveza odlaska u kancelariju. Barem ako pričamo o poslovima vezanim za ekonomiju znanja, što mu dođe skoro sve vezano za IT a svakako je i dosta šire. Morao bih da dobijem veoma dobar argument od potencijalnog poslodavca zašto bih morao da budem svaki dan u kancu.

Kao rukovodilac i preduzetnik sam manje siguran šta je ispravno. Od pandemije naovamo mi se više puta desilo da daljinskim radom ne mogu da sa kolegama da napravim napredak koji želim na nekom projektu i da onda uživo uspemo da ga napravimo. Par puta mi se desilo da se slučajno tokom uživo saradnje desi da dođemo do sjajne ideje i rešenja za koju nismo znali da je tražimo i znam da se ne bi desila daljinski. Nisam još stigao da promislim koliko je ovo do mene i eventualne nemogućnosti da izvučem maksimum na daljinu, koliko nema veze sa mnom. Nisam siguran koje je rešenje pravo za mene na srednji i duži rok ali mi trenutno deluje da ne može biti ni jedna krajnost, ni ful ovo ni ono.

2

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su još učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


5
10
avatar Nikola pre 2 dana
12
3
avatar Vukašin pre 19 dana
2
avatar Vukašin pre 19 dana
21
avatar Vukašin pre 20 dana
4
avatar Djordje pre 22 dana
3
avatar Lazar pre 26 dana
4
avatar Uros pre 31 dana
7
7
avatar Ivan pre 37 dana
8
avatar Vukašin pre 40 dana