Budi deo kluba ljubitelja dosadnih tehnologija

Budi deo kluba ljubitelja dosadnih tehnologija

http://boringtechnology.club link-img
avatar Igor

Novih softverskih rešenja ne manjka. Kada se nečime bavite par godina, tehnologija može da postane pasija; oči zasijaju na pomen nove biblioteke ili frejmvorka ili rešenja. Imamo tu dečju želju da se poigramo i isprobamo sve što je novo.

Međutim, novo i interesantno ne znači da treba da se upotrebi na profesionalnom projektu (naročito ako izvozimo kod). Kao što sam u jednoj prilici čuo: programeri su kao deca koja jure unaokolo sa oštrim igračkama (tehnologija), svako malo neko se poseče.

Na linku se nalazi prezentacija koja lepo ilustruje tkzv dosadne tehnologije - to su one godinama unazad isprobane tehnologije koje prosto rade posao.

Igor od pre 15tak godina će se zgorziti ovim što ću sada reći: da, fan sam dosadnih tehnologija. Slično kao u prezentaciji, volim da uključim nešto novo, ali ograničavam broj novina koje uključujem. Smatram da bi takve novine firma prethodno trebala da strateški isproba i markira u svom vrednosnom ekosistemu - ali hej, ko pa još ima m*da za to.

Kosenkvenca upotreba dosadnih tehnologija, koja nije pomenuta u prezentaciji, je uspostavljanje obrazaca. Nad njima je, potom, moguće evoluirati dalje. No, taj voz smo propustili. Idemo dalje :)

8

DISKUSIJA

avatar Stefan

U prilog temi, konkretan real-life primer koji je meni fascinantan:
https://twitter.com/levelsio/status/1381709793769979906
Čitao sam ranije da čak nije imao ni version control niti deploy sistem. 😅

3

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


2
0
avatar Jovan pre 22 sata
3
3
avatar Nikola pre 2 dana
5
3
avatar Vukašin pre 4 dana
4
4
avatar Bojan pre 10 dana
6
8
avatar Dubravka pre 8 dana