Budi deo kluba ljubitelja dosadnih tehnologija

Budi deo kluba ljubitelja dosadnih tehnologija

http://boringtechnology.club link-img
avatar
Igor
✶ pre 144 dana ✚ pre 150 dana
Maker | Software engineer

Novih softverskih rešenja ne manjka. Kada se nečime bavite par godina, tehnologija može da postane pasija; oči zasijaju na pomen nove biblioteke ili frejmvorka ili rešenja. Imamo tu dečju želju da se poigramo i isprobamo sve što je novo.

Međutim, novo i interesantno ne znači da treba da se upotrebi na profesionalnom projektu (naročito ako izvozimo kod). Kao što sam u jednoj prilici čuo: programeri su kao deca koja jure unaokolo sa oštrim igračkama (tehnologija), svako malo neko se poseče.

Na linku se nalazi prezentacija koja lepo ilustruje tkzv dosadne tehnologije - to su one godinama unazad isprobane tehnologije koje prosto rade posao.

Igor od pre 15tak godina će se zgorziti ovim što ću sada reći: da, fan sam dosadnih tehnologija. Slično kao u prezentaciji, volim da uključim nešto novo, ali ograničavam broj novina koje uključujem. Smatram da bi takve novine firma prethodno trebala da strateški isproba i markira u svom vrednosnom ekosistemu - ali hej, ko pa još ima m*da za to.

Kosenkvenca upotreba dosadnih tehnologija, koja nije pomenuta u prezentaciji, je uspostavljanje obrazaca. Nad njima je, potom, moguće evoluirati dalje. No, taj voz smo propustili. Idemo dalje :)

8

DISKUSIJA

U prilog temi, konkretan real-life primer koji je meni fascinantan:
https://twitter.com/levelsio/status/1381709793769979906
Čitao sam ranije da čak nije imao ni version control niti deploy sistem. 😅

3

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Vukašin pre 13 sati
avatar Bojan pre 13 sati
1
avatar Stefan pre 16 sati
2
1
avatar Aleksandar pre 3 dana
1
avatar Nevenka juče
1
avatar Ivana pre 2 dana
avatar Ana pre 2 dana
2
avatar Edin pre 3 dana
1
avatar Teodora pre 3 dana
3
1
avatar Nikola pre 4 dana