Brainstorming alat koji koristite

https://milanote.com/ link-img
avatar
Uros
✶ pre 510 dana ✚ pre 521 dana
Founder / CCO at Mad Head Games

S obzirom da je bilo par tema koje se bave specifičnim softverom, a i temom usvajanja novih alata, hteo sam da dam mini preporuku + pitam imate li vi vaše favorit toolove iz ove oblasti.

Pretpostavljam da većina vas ima dosta brainstorming sastanaka, koji su u mom delu industrije (stvaranje zabave) ekstremno bitni. Ranije smo i zajedno i odvojeno većinski koristili analogne tehnike i alate (papirići, whiteboardovi i slično) a od početka rada od kuće (mi smo i dalje u tom modu) se sve prešaltalo na online. Nekako smo umereno aktivno tražili najbolji način da online radimo a onda sam slučajno nabasao na parčence softvera koje mi je prijalo pa smo i na nivou nekoliko departmana počeli da ga koristimo.

Ime toola je Milanote
https://milanote.com/

Verovatno mi je najviše prijalo što je ekstremno prost, brz za interakciju, i taj sistem Boardova (kao folderi) u koje ulaziš pokrivaju svaki nivo dubine koji ti je potreban da bi opisao neku ideju.
Takođe, na neki čudan način me tera da malo prevaziđem i svoj OCD, i služi mi i sam sa sobom kada razmišljam, a i kada kolaboriram sa drugima.

Koliko često na ovaj način razvijate ideje, i na koji način vi to radite?

5

DISKUSIJA

Mi smo krenuli od potrebe za alatom koji može da se iskoristi za "oblikovanje ideja" sa klijentom i različite radionice. Ubrzo smo proširili zahteve na održavanje različitih tipova sastanka, agilnih rituala, pa čak i online intervjua.

Naša "evaluacija" je rekla da je Miro odgovorio najbolje potrebama koje smo postavili, a ključan deo bio je u stvari feedback korisnika/klijenata. Za ljude bez prethodnog tehničkog iskustva i sa manje iskustva u radu sa online alatima pomenuti proizvod se pokazao kao "najintuitivniji" (što iskreno, nije bio nas očekivan rezultat), dok je kod ostalih bio rangiran visoko zbog seta opcija koje su nama bile potrebne u radu.

2

Vidi još komentara u ovoj diskusiji i pridruži se

Neregistrovani korisnici mogu videti samo jedan komentar — registracija je besplatna i može da traje i samo 10s putem Linkedina. Na ovom postu su još učestvovali:

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


1
avatar Lazar pre 2 dana
3
avatar Nevenka pre 3 dana
1
avatar Tamara pre 3 dana
2
avatar Vukašin pre 4 dana
8
avatar Vladimir pre 4 dana
4
1
avatar Goran pre 4 dana
1
avatar Lazar pre 4 dana
5
avatar Lazar pre 5 dana