Embedovani softver u mobilnom svetu ⁠— panel diskusija u novosadskom Startit Centru

Panel diskusija će biti održana u četvrtak, 10. oktobra, od 18 časova.

Kako naša stvarnost postaje sve više umrežena i kako „internet stvari” (engl. Internet of Things — IoT) igraju sve veću ulogu u svakodnevici čovečanstva, tačka susretanja ugrađenog (embedded) softvera i mobilne tehnologije postaje sve značajnija u IT svetu.

Meetup pod nazivom „Embedovani softver u mobilnom svetu” koji će biti održan 10. oktobra u novosadskom Startit Centru od 18 do 20 časova posvećen je upravo ovom dinamičnom i kompleksnom polju razvoja softvera koje sve više oblikuje svet oko nas. IT stručnjaci sa neposrednim iskustvom rada na projektima koji povezuju ugrađeni softver i mobilne tehnologije deliće svoja iskustva i znanja iz ove oblasti. Neke od tema o kojima će biti reči na događaju su razlike između razvoja „klasičnih” i industrijskih mobilnih aplikacija, specifičnosti komunikacije između uređaja i aplikacija u zavisnosti od komunikacione platforme (Wi-Fi, Bluetooth), specifični izazovi ove vrste razvoja softvera itd.

Događaj će biti realizovan u obliku panel diskusije, a svi posetioci biće slobodni da postave pitanja i uključe se u diskusiju.

Kome je namenjeno?

Događaj je usmeren ka svim osobama koje se interesuju za ugrađeni softver, razvoj mobilnih aplikacija i IoT. Za poptuno razumevanje pojedinih delova prezentacije neophodno je osnovno poznavanje principa mobilnog i firmware programiranja, ali dobrodošli su svi tehnološki entuzijasti, bez obzira na nivo iskustva u ovim oblastima. Početnici će dobiti mnoštvo informacija i smernica za dalji razvoj, dok će oni nešto iskusniji moći da uporede iskustva i aktivno se uključe u diskusiju, a možda i saznaju nešto novo.

Predavači

 • Goran Savić: chief technology officer, Execom
 • Stanislav Grujić: chief knowledge officer, Execom
 • Milan Savić: software developer i technical team lead, Execom
 • Aleksandar Kahriman: software developer i technical team lead, Execom
 • Filip Dunđer: senior software developer, Execom
 • Nikola Lukač: senior software developer, Execom
 • Milan Keravica: senior software developer, Execom

Prijava

Panel diskusija će biti održana u četvrtak, 10. oktobra, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je prijava neophodna putem ovog linka.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Jelena Voćkić

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu