Embedovani softver u mobilnom svetu ⁠— panel diskusija u novosadskom Startit Centru

Panel diskusija će biti održana u četvrtak, 10. oktobra, od 18 časova.

Kako naša stvarnost postaje sve više umrežena i kako „internet stvari” (engl. Internet of Things — IoT) igraju sve veću ulogu u svakodnevici čovečanstva, tačka susretanja ugrađenog (embedded) softvera i mobilne tehnologije postaje sve značajnija u IT svetu.

Meetup pod nazivom „Embedovani softver u mobilnom svetu” koji će biti održan 10. oktobra u novosadskom Startit Centru od 18 do 20 časova posvećen je upravo ovom dinamičnom i kompleksnom polju razvoja softvera koje sve više oblikuje svet oko nas. IT stručnjaci sa neposrednim iskustvom rada na projektima koji povezuju ugrađeni softver i mobilne tehnologije deliće svoja iskustva i znanja iz ove oblasti. Neke od tema o kojima će biti reči na događaju su razlike između razvoja „klasičnih” i industrijskih mobilnih aplikacija, specifičnosti komunikacije između uređaja i aplikacija u zavisnosti od komunikacione platforme (Wi-Fi, Bluetooth), specifični izazovi ove vrste razvoja softvera itd.

Događaj će biti realizovan u obliku panel diskusije, a svi posetioci biće slobodni da postave pitanja i uključe se u diskusiju.

Kome je namenjeno?

Događaj je usmeren ka svim osobama koje se interesuju za ugrađeni softver, razvoj mobilnih aplikacija i IoT. Za poptuno razumevanje pojedinih delova prezentacije neophodno je osnovno poznavanje principa mobilnog i firmware programiranja, ali dobrodošli su svi tehnološki entuzijasti, bez obzira na nivo iskustva u ovim oblastima. Početnici će dobiti mnoštvo informacija i smernica za dalji razvoj, dok će oni nešto iskusniji moći da uporede iskustva i aktivno se uključe u diskusiju, a možda i saznaju nešto novo.

Predavači

 • Goran Savić: chief technology officer, Execom
 • Stanislav Grujić: chief knowledge officer, Execom
 • Milan Savić: software developer i technical team lead, Execom
 • Aleksandar Kahriman: software developer i technical team lead, Execom
 • Filip Dunđer: senior software developer, Execom
 • Nikola Lukač: senior software developer, Execom
 • Milan Keravica: senior software developer, Execom

Prijava

Panel diskusija će biti održana u četvrtak, 10. oktobra, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je prijava neophodna putem ovog linka.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Jelena Voćkić

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu