Učestvuj u drugom velikom istraživanju srpske programerske scene

Koje programske jezike koriste domaći programeri? Koliko njih ima diplomu? Da li rade na open source projektima? Izdvoj 15 minuta i pomozi nam da saznamo kuda ide naša dev scena.

Nevenka Rangelov - 6. Jul, 2017.

U oktobru 2015. smo pokrenuli prvo istraživanje domaće programerske scene u saradnji sa još 14 organizacija i kao što smo i tada najavili, plan nam je da ono postane redovna praksa i značajan faktor u utvrđivanju kretanja domaćeg IT-a. Učili smo na greškama tako da smo se potrudili da ovogodišnja anketa bude bolja i sveobuhvatnija od prethodne.

POPUNI ANKETU

U sastavljanju ankete su učestvovali i podržavaju je Agile Coaching SerbiaDaFED, HeapSpaceHonorarci.rs, ICT Hub, IT Serbia PodcastJS BelgradeLevelUp, PHP SrbijaSpacevent, Startit, Vojvođanski IKT klasterWebinarium i WP Srbija.

istrazivanje-logoi-saradnici-v4

Ono što želimo da saznamo je na koji način možemo kreirati kvalitenije programe i sadržaje za programere, ali i da pratimo progres naše zajednice u budućnosti kroz dalji razvoj. Zato ćemo ovo istraživanje ponavljati u redovnim intervalima.

Pozivamo sve vas koji se bavite programiranjem da popunite ovu anketu, kao i da je prosledite svojim kolegama i koleginicama iz struke.

Anketa je potpuno anonimna (Typeform ne registruje ni IP adresu), a okvirno vreme potrebno za popunjavanje je 15 minuta. Ovde možete pogledati rezulatate prošlog istraživanja, a podaci sa ovogodišnje ankete će biti javno dostupni i potrudićemo se da ih obradimo još detaljnije nego u prethodnom istraživanju.

POPUNI ANKETU