Docker Store od juče u privatnoj beti — Novosadski Semaphore među prvim partnerima

Store je u potpunosti okrenut potrebama firmi, a kako kažu nude im “kompatibilan, komercijalno podržan softver of strane poverljivih i verifikovanih izdavača, upakovanog u Docker sliku”.

Marija Gavrilov - 22. Jun, 2016.

U poslednje dve godine sa popularizacijom Dockera broj kontejnerizovanih aplikacija porastao je 3.000% na 460.000 aplikacija i više od četiri milijardi slika. O Dockerovom uspehu da na gustom Platform as a Service tržištu razabere šta vredi i pivotuje ka kontejnerizaciji pisali smo prošle nedelje, a juče je i zvanično objavljeno lansiranje privatne bete Docker Store-a: tržnice za “dokerizovani” softver.

Cilj Docker Store-a jeste da postane “samouslužni portal za partnere Docker-ovog ekosistema za objavljivanje i distribuciju softvera kroz Docker slike, kao i za olakšano pokretanje aplikacije sa korisničke strane”.

Store je u potpunosti okrenut potrebama firmi, a kako kažu nude im “kompatibilan, komercijalno podržan softver of strane poverljivih i verifikovanih izdavača, upakovanog u Docker sliku”. Podržan je besplatan sadržaj, kao i softver koji se plaća, a Store će zarađivati upravo kroz kupljeni sadržaj.

Trenutno je u privatnoj beti, a jedna od ekipa koja se ukrcala na prvi poziv za partnere je i novosadski Semaphore. Kako nam je rekla Dunja Radulov, kao provajder na Docker Store-u Semaphore Enterprise biće mnogo lakše dostupan većem broju korisnika:

dunja

Ponosni smo sto je Docker prepoznao Semaphore kao kvalitetnog partnera i što smo jedan od prvih servisa koji su dostupni u beta verziji Docker Store-a.

Uz lansiranje Docker Store-a smo lansirali Semaphore Enterprise, proizvod koji će omogućiti velikim firmama da instaliraju naš alat za kontinualnu integraciju i isporuku aplikacija iza svog firewall-a i da ga koriste u kombinaciji sa našim web interfejsom.

Ovim velike kompanije koje imaju potrebu da svoj kod zadrže na privatnim serverima dobijaju sve benefite koje pružaju cloud alati, uključujući jednostavnost korišćenja.