Domaća indie igra od danas na Kickstarteru — 40.000€ za uposlenje novih članova ekipe i lansiranje igre

Priča igrice je smeštena u postapokaliptičnom steampunk svetu, u kome preovladava raskorak između moći i potlačenosti, korupcije i nemaštine, bogatstva i oskudice.

Marija Gavrilov - 7. Jul, 2016.

Ovog popodneva je nezavisni studio za izradu video igara iz Beograda, Moonburnt Studio, lansirao svoju prvu Kickstarter kampanju kako bi prikupio sredstva za ubrzano kompletiranje point & click avanture COLUMNAE: A Past Under Construction.

Kako piše na stranici kampanje, članovi tima su na igri pored svojih redovnih poslova radili u poslednje tri godine, a uspešan Kickstarter bi im omogućio da se u potpunosti posvete igri i završe je brže od inače očekivanog perioda koji bi brojao par godina.

Priča igrice je smeštena u postapokaliptičnom steampunk svetu, u kome preovladava raskorak između moći i potlačenosti, korupcije i nemaštine, bogatstva i oskudice:

Screen Shot 2016-07-07 at 1.32.02 PM

Priča Columnae je smeštena jedan vek nakon katastrofalnog događaja po okruženje koje je vazduh na površini Zemlje učinilo otrovnim, a bogati su se zaključali u Deus: zatvoreno naselje izgrađeno iznad gigantskih metalnih stubova koje zovu Columnae.

Ispod Columnae, ogromna aparatura Machina automatski vadi podzemne resurse i ispumpava ih cevima kroz Columnae do Deusa. Oni koji nisu dovoljno bogati da se nastane u Deus, pokušavaju da pobegnu od smtronosnue sredine površine, a do tada parazitiraju na resursima koji preostaju od Machine.

Igra je nelinearnog karaktera, što znači da igrači mogu da utiču na tok igre, i mogu je dovršiti na nekoliko različitih načina.

Screen Shot 2016-07-07 at 1.32.02 PM

Takođe, zahvaljujući nelinearnoj prirodi igre, u gotovo svakom trenutku imaćete jednu ili više alternativa u potrazi/zagoneci koju pokušavate da rešite, što će umanjiti šanse da ćete se osećati zaglavljenim, a bez potrebe da pojednostavljujemo zagonetke.

Drugi elementi igre tipični su za role-playing tip, pa tako igrači mogu da “donose moralne odluke” i biraju čiju stranu će zauzeti, menjajući tok priče i prošlost protagoniste.

igra gif

Ekipa cilja da sakupi 40.000 evra na Kickstarteru, a donacije koje možete uplatiti se kreću od 1€ do 2000€. Za doprinos kampanji, u zavisnosti od visine podrške, nagrade pledgerima uključuju sve od postera, majice, Steam ključa, do mogućnosti da učestvujete u stvaranju igre.

Sada kada imamo priču, mehaniku igre, vizuale, engine, nestrpljivi smo da je završimo što pre i nadamo se da delite ovaj osećaj sa nama. Uspešna crowdfunding kampanja bi nam omogućila da napustimo svoje poslove i u potpunosti se posvetimo Columnae, ali i da zaposlimo dodatne ljude koji će nam pomoći sa nekim posebno vremenski zahtevnim aspektima razvoja.

Moonburnt studio je 2015. nagrađen na jednom od najvećih evropskih gejming sajmova Reboot InfoGamer za najbolju indie igru, a britanska platforma za indie game developere Square Enix Collective već je dala podršku ekipi na društvenim mrežama: