Code Track — aplikacija domaće ekipe koja prepoznaje i prati piratizovane kopije pluginova i tema

40% svetskog softvera je ilegalno preuzeto sa interneta, a ukupna vrednost mu je preko 50 milijardi dolara

Code Track je aplikacija koja developerima i firmama pruža uvid u to koliko se njihova tema, plugin ili skripta koriste na internetu i pod kojim domenima u cilju sprečavanja piratizacije njihovog koda ili pružanja korisne analitike.

Švedska firma Creative Brackets osnovana od strane beogradskog tima dizajnera i developera danas pušta beta verziju aplikacije. Beta prijavljivanje će trajati do kraja oktobra, a aplikacija i njihova osnovna funkcionalnost će biti dostupna svima. Otvorena beta traje do 31. oktobra.

Članovi Creative Brackets tima imaju za cilj da Code Track postane broj 1 sistem za prepoznavanje i praćenje piratizovanog koda tema, pluginova, scripti kao i sistem analitike i praćenja korišćenja određenog koda.

Znamo da je oko 40% svetskog softvera ilegalno preuzeto sa interneta u vrednosti od preko 50 milijardi dolara i dok većina ne smatra pirateriju kao lošu, potrebno je razmisliti kako ona utiče na razvoj kako velikih, a tako i malih firmi, a samim tim i na broj potencijalnih radnih mesta koja su toj firmi uskraćena gubitkom profita usled piraterije. To je nešto što definitivno želimo da promenimo.

Code Track kao projekat je započet 2015, a najavljuje se dosta unapređivanja ubrzo nakon beta verzije. Pored praćenja domena na kojima se vaš kod koristi, Code Track pruža i analitiku korišćenja koda — koristan alat ukoliko želite da saznate koliko često se u toku dana vaš kod koristi, na kojim stranama, domenima, u kojim zemljama itd.

Platforma je razvijena u PHP-u pod multiserverskom arhitekturom. Sam web servis komunicira sa drugim serverima putem REST protokola koji omogućuje jednostavnu implementaciju i komunikaciju između tehnologija, kao i jedan od najbitnijih aspekata Interneta — sigurnost.

code-track-track-code-plugin-script

Tim planira i puštanje iOS i Android aplikacije do kraja godine.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Tanja Mladenović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu