Besplatna micro:bit radionica za osnovce u Startit Centru Vršac

Učešće na radionici je besplatno, a namenjena je osnovcima uzrasta od 10 do 15 godina.

Marija Egerić - 28. Novembar, 2018.

Radionica će biti održana u petak, 14. decembra, u Startit Centru Vršac. Pohađanje radionice je besplatno, a nemenjena je osnovcima uzrasta od 10 do 15 godina.

U skladu sa školskim smenama, organizatori su odredili dva termina u kojima učenici mogu pohađti kurs:

Jedini uslov za učešće na kursu je da učenici sa sobom ponesu svoj prenosivi računar.

O radionici

Tokom dvočasovne radionice učenici će kroz igru uplivati u svet savremenih tehnologija i uočiti njihovu primenu u rešavanju problema iz svakodnevnog života.

micro:bit je mini kontroler, osmišljen prvenstveno kako bi kod dece razvio algoritamski način razmišljanja, podstakao ih na učenje programiranja i povećao njihovo interesovanje za oblast elektronike i robotike. Na njemu se, između ostalog, nalaze dva tastera, 25 lampica, detektor pokreta, temperaturni senzor, senzor svetlosti i različiti priključci.

O predavaču

Radionicu vodi Svetlana Radlovački, nastavnik elektrotehničke grupe predmeta i programiranja u Školskom centru ‚‚Nikola Tesla” u Vršcu. Svetlana ima višegodišnje iskustvo u programiranju različitih tipova kontrolera, a od 2014. godine uključena je i u Microsoftov program inovativnih nastavnika eksperata.

Prijava

Mesta se popunjavaju po principu „ko prvi mestu, njemu mesto”. Kurs se održava 14. decembra u Startit Centru Vršac (Omladinski trg 17, u Milenijumu). Roditelji svoju decu mogu prijaviti ovde.

Organizatori mole roditelje da redovno proveravaju svoju e-mail poštu, jer će biti obavešteni par dana pred početak radionice da li je njihovo dete primljeno.