Besplatan kurs pravljenja pametnog uređaja u Startit Centru Zrenjanin

Kurs počinje u četvrtak, 3. oktobra, u 19 časova i tokom njega će biti održane četiri radionice.

Marijana Milićev - 25. Septembar, 2019.

U saradnji sa Garade Lab-om u Startit Centru Zrenjaninu će u četvrtak, 3. oktobra, sa početkom od 19 časova početi besplatan kurs pravljenja pametnog uređaja. Kroz četiri radionice polaznici će zajedno sa predavačem Todorom Cvetanovićem naučiti kako da naprave pametni prekidač ili pametnu meteorološku stanicu.

Kome je namenjena?

Kurs je namenjen srednjoškolcima, studentima i svim ostalim zaljubljenicima u IoT uređaje, koji bi voleli da se oprobaju u ovom „zanatu” i steknu nova znanja kroz praktičan rad.

Uslovi za upis

Za ovaj kurs je potrebno:

* Ukoliko polaznici nemaju svoj prenosivi računar/laptop, u Startit Centru Zrenjanin ima nekoliko koji će im biti na raspolaganju.

** Dodatak: zalog je jedini način koji imamo kojim možemo da osiguramo primanje samo ozbiljnih polaznika. U slučaju da polaznik prekrši dogovor o redovnosti i posvećenosti, zalog neće biti vraćen, ali ni zadržan od strane naše organizacije. Sva prava i obaveze organizatora i polaznika se definišu ugovorom.

Termini radionica

Prva radionica — Mikrokontroleri

Druga radionica — Uvod u IoT

Treća radionica — IoT

Četvrta radionica — Web programiranje

Ovaj program se sprovodi uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj.

O predavaču

Todor Cvetanović je svoje prve korake u svetu digitalnih tehnologija napravio upravo na Garage Lab radionicama iz oblasti robotike i IoT-a. Nakon stručnog usavršavanja u Francuskoj, dolazi u Garage Lab da prenese svoja znanja, gde je već više od godinu dana koordinator za hardversku edukaciju zadužen za edukativne programe.

Prijava

Besplatan kurs pravljenja pametnog uređaja će biti održan od 3. do 10. oktobra od 19 časova u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode 7, na prvom spratu).

Učešće na kursu je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.

Besplatan kurs pravljenja pametnog uređaja se realizuje u okviru projekta Digitalni zamak. Projekat Digitalni zamak sprovodi Udruženje BEUM iz Beograda, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.