20 podkasta za one koji vode ili planiraju svoj startap

Prokastrinacija je majka neuspeha. Ukoliko se dvoumite da pokrenete startap, nikad nije bolji trenutak za to nego danas. Sa godinama dolaze obaveze, porodica i, jednostavno, nikada nećete biti mlađi nego sada.
Product Hunt je izbacio listu 20 podkasta za preduzetnike, i ukoliko planirate da uđete u startap vode, ali i ako dobro plivate u njima, bacite pogled

Tanja Mladenović - 28. Jul, 2015.

The Pitch – ideja osnivača ovog podkasta je da slušaju pičeve, i da zatim pomognu timovima da uzmu novac od publike koju čine anđeli investitori. Epizode će izlaziti na dve nedelje, a ovde možete poslušati prvu “Why the Pitch?”

StartUp Podcast koji se bavi razvojem pojedinačnog startapa, a uvek je korisno videti gde su drugi grešili i kako su te greške ispravili. Druga sezona ovog podkasta će kroz 10 epizoda predstaviti Dating Ring, startap koji spaja tehnologiju i tradicionalno provodadžisanje koje su pokrenule dve devojke.

How to start a startup – Večito pitanje, od ideje do realizacije, investicija i monetizovanja. Ovde možete poslušati 20 lekcija od toga kako da dizajnirate svoj proizvod do toga kako da ga prodate.

U The twenty minute VC 18-godišnji Heri Stebings vas vodi kroz svet finansiranja i piča. Ovaj podkast je u prva tri najbolje ocenjena proizvoda na Product Huntu i definitivno nešto što neko ko planira da se bavi startapom ne sme da propusti.

This is PM podcast svakog ponedeljka donosi savete manadžementa proizvoda. Poslušajte poslednju epizodu o iteraciji:

Product People podkast ne predstavlja stratap od ideje do realizacije već uključuje period i pre ideje i daje inspiraciju za ideju i kako od nje stvoriti profotabilan proizvod.

Dorm room Tycoon predstavlja najpoznatije inovatore, kao što su osnivači SoundClouda, Product Hunta, Verga i sl. Ovde poslušajte osnivača GitHuba kako da od svoh startapa napravite kompaniju koja će trajati.

Design Details Podcast predstavlja ljude koji dizajniraju naše omiljene proizvode.

The App Guy Podcast sadrži preko 300 intervjua sa osnivačima od onih malih i manje uspešnih do onih sa milijardama na svom računu.

Reboot Podcast – pokriva ono o čemu se retko priča: psihološki izazovi pokretanja startapa i liderstva.

This week in Startups već četiri godine na nedeljnom nivou donosi priče o preduzetništvu.

Foundation je još jedan podcast sa intervjuima poznatih osnivača od Džejmija Olivera do Ilona Maska.

a16z Podcast raj za sve gikove, sve o tehnologiji i tehnološkoj strani najpoznatijih proizvoda. Poslušajte epizodu koja spaja biologiju i IT:

Ask Gary Vee Show je prava riznica znanja za sve startapere. Geri donosi startap svet bez maske i ulepšavanja. Epizoda da li je svaki marketing dobar marketing:

Developer Tea – 10minutni podkast za developere na pauzi za kafu.

Founder Calls Podcast pokriva najrazličitije IT teme. Jedna od njih je i epizoda o bezbednosti na internetu i sajber kriminalu.

Women Who Startup Radio je tu da podrži žensko preduzetništvo, žene koje se bave tehnologijom, programiranjem, žene osnivačice.

Re/code Decode Podcast nedeljni podkast sa intervjuima osnivača AirBnBa, GoProa, Pinteresta i sl.

Seedcamp Podcast je podkast najvećeg evropskog fonda Seedcampa.

Product Huntovu listu moramo da dopunimo još jednim podkastom – srpskom ekipom IT Serbia Podcasta koji se do sada dva puta bavio startap temama.

?>